Tempura Van Gamba's Met Pesto
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: 20 min Bereidingswijze 1. Pel de tomaten, snij ze in kwartjes en verwijder de pitten. Pel en snipper de ui en de knoflook. 2. Stoof de ui, de tomaten en de knoflook aan in olijfolie. Laat op een zacht vuur inkoken tot een dikke puree. 3. Pureer met de keukenrobot de parmezaan (in stukken) met het basilicum en de pijnboompitten. Schenk olijfolie bij tot de pesto dik smeuïg is. 4. Vermeng de ingrediënten voor het tempurabeslag. Pel de gamba's, maar laat de staarten eraan! Dompel ze in het tempurabeslag. Frituur ze in olijfolie. 5. Lepel in mooie glaasjes een beetje pesto en daarover een lepeltje tomatenpuree. Leg er een drietal gefrituurde gamba's bij. Vul eventueel aan met espuma van komkommer.
- 6 Rauwe, Ongepelde Gamba's
- 5 Tomaten
- 1 Ui
- 1 Teentje Knoflook
- 20 Gram Pijnboompitten
- 50 Gram Parmezaanse Kaas, In Schilfers
- Olijfolie
- 1 Bosje Basilicum
- Peper En Zout
- Voor Het Tempurabeslag:
- 20 Gram Maïszetmeel
- 20 Gram Bloem
- 1 Ijsblokje
- 1 Ei