Aardbeien Ijstaart
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 180 graden. Beboter de onderplaat van een springvorm en bekleed met een stukje bakpapier. Hak in een keukenmachine de bastognekoeken, de amandelen en de boter tot een gladde mix en druk deze uit op de bodem van de springvorm. Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat afkoelen. Rooster de 50 gram amandelen in een pan met antiaanbaklaag, op niet al te hoog vuur. Laat ze afkoelen op een bord. Haal het ijs uit de vriezer. Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf. Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en snijd de aardbeien doormidden. Verdeel de helft van het ijs over de bodem van de springvorm. Schik er de aardbeien op en dek af met de rest van het ijs. Verdeel de opgeklopte room regelmatig over het ijs en strijk de bovenkant mooi glad. Strooi er de geroosterde amandelen over en zet de taart 2 uur in de vriezer om op te stijven. Haal de taart 10 minuten voor serveren uit de vriezer. Haal de rand eraf, zet op een bord of schotel, strooi er poedersuiker over en dien op.
- Half Pak Bastognekoeken
- 100 Gr Geschaafde Amandelen én
- 50 Gr Geschaafde Amandelen Ter Garnering
- 50 Gr Boter
- 1 L Vanille Ijs
- 250 Ml Slagroom
- 50 Gr Witte Basterdsuiker
- 250 Gr Aardbeien
- Poedersuiker