Pruimen Gember Taart

Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: irene » Type: Meer van het type: Gebak

Pruimen Gember Taart Bereidingwijze

Maak de pruimen schoon en halveer ze. Verwijder de pitten en kerf de halve pruimen in. De oven voorverwarmen op 175 graden. De boter met suiker schuimig kloppen. De eieren en het citroensap toevoegen en verder mixen tot de suiker is opgelost. Bloem en bakpoeder samen via een zeef door het eiermengsel mengen. Gember heel fijn hakken en samen met de melk bij het bloemmengsel voegen, totdat het een glad geheel is geworden. Een bakvorm invetten en een beetje paneermeel over de bodem verdelen. Deeg in de bakvorm doen. Pruimen er bovenop leggen en een beetje in het deeg drukken. Taart in het midden van oven ca. 40 minuten goudbruin bakken. Zodra de taart uit de oven is, jam verhitten en zeven. De taart met de warme jam bestrijken.

Boodschappenlijstje
  • 3 Eieren
  • 125 Gr Suiker
  • 125 Gr Boter
  • 20 Ml Citroensap
  • 200 Gr Bloem
  • 8 Gr Bakpoeder
  • 50 Gr Gember Bolletjes Op Siroop
  • 40 Ml Melk (halfvol)
  • 10 Gr Paneermeel
  • 500 Gr Pruimen
  • 50 Gr Sinaasappel Marmelade
Probeer ook eens...