Rauwe Andijvie Stampot
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Wild
BereidingwijzeBereidingstijd: 30 minuten 1.Kook de aardappels in een grote pan water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Bak de spekjes in een anti anbakpan lekker krokant (olie is niet nodig!). 2.Giet de aardappels af. Schenk de melk bij de aardappels in de pan, en stamp het tot een fijne puree. Schep de andijvie erdoor. 3.Verwarm het geheel op een zacht vuur en schep de stampot goed om tot de andijvie een beetje is geslonken en alles goed is gemengd. Meng er de spekjes en de kaas door en roer tot de kaas is gesmolten. 4.Breng de stampot op smaak met wat azijn, zout, peper en nootmuskaat.
- 300 Gr Andijvie , Gewassen En Fijngesneden
- 850 Gr Kruimige Aardappelen
- Zout En Versgemalen Peper
- 125 Gr Spekjes
- 100 Ml Melk
- 100 Gr Geraspte Belegen Kaas
- 1 El Azijn
- Nootmuskaat