Aardappel-broccolicakejes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Walter Stokkentreeff » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Aardappel-broccolicakejes Bereidingwijze

* Kook de broccoli in ruim water met zout in 8 min. net gaar en giet af. Spoel de broccoli met koud water. Houd 4 mooie kleine roosjes apart en halveer ze. Prak de rest van de broccoli met een vork van de steeltjes. Bereid de puree volgens * de aanwijzingen op de verpakking. Roer er de geprakte broccoli door. * Klop de eieren los en voeg ze met het bakmeel en de kruiden toe. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. * Verdeel het mengsel over 8 goed ingevette holletjes van de muffinvorm. Laat de cakejes in 25 min. in een voorverwarmde oven (200C) gaar worden. * Neem de vorm uit de oven, laat de cakejes 3 min. rusten, snijd ze rondom los en wip ze met een vork uit de vorm. Garneer ze met de achtergehouden broccoliroosjes.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Broccoli
  • Zout
  • 1 Zakje Aardappelpureemix
  • 15 Gram Boter Om In Te Vettem
  • 2 Eieren
  • 75 Gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 1 Tl Gedroogde Italiaanse Kruiden Of Oregano
  • Peper Van De Molen
Probeer ook eens...