Aardappel-broccolicakejes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Walter Stokkentreeff » Type: Meer van het type: Hartige taarten
Bereidingwijze* Kook de broccoli in ruim water met zout in ± 8 min. net gaar en giet af. Spoel de broccoli met koud water. Houd 4 mooie kleine roosjes apart en halveer ze. Prak de rest van de broccoli met een vork van de steeltjes. Bereid de puree volgens * de aanwijzingen op de verpakking. Roer er de geprakte broccoli door. * Klop de eieren los en voeg ze met het bakmeel en de kruiden toe. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. * Verdeel het mengsel over 8 goed ingevette holletjes van de muffinvorm. Laat de cakejes in ± 25 min. in een voorverwarmde oven (200°C) gaar worden. * Neem de vorm uit de oven, laat de cakejes ± 3 min. rusten, snijd ze rondom los en wip ze met een vork uit de vorm. Garneer ze met de achtergehouden broccoliroosjes.
- 250 Gram Broccoli
- Zout
- 1 Zakje Aardappelpureemix
- 15 Gram Boter Om In Te Vettem
- 2 Eieren
- 75 Gram Zelfrijzend Bakmeel
- 1 Tl Gedroogde Italiaanse Kruiden Of Oregano
- Peper Van De Molen