Asperge/mandarijnensoufflé

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Koen Slooijer » Type: Meer van het type: Anders

Asperge/mandarijnensoufflé Bereidingwijze

Schil de asperges, snijd de onderste stugge stukjes van de asperges. Snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook ze in water met de suiker in ca. 7 minuten helemaal gaar. Giet ze af en laat ze goed uitlekken op dubbele lagen keukenpapier. Pel de mandarijnen en verwijder de velletjes en eventueel de pitjes. Vet 4 eenpersoons souffléschaaltjes in met boter. Verwarm de oven voor tot 175°C. Splits de eieren. Klop de eiwitten met de vanillesuiker in een vetvrije kom helemaal stijf. Klop de dooiers lichtgeel en romig en klop de melk erdoor. Voeg het dooiermengsel, de asperges en de mandarijntjes aan de stijf-geklopte eiwitten toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.Verdeel het mengsel over 4 ingevette souffléschaaltjes. Bak de souffleetjes in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten helemaal gaar. Open de oven tussentijds niet anders zakken de souffleetjes in.

Boodschappenlijstje
  • 400 Gram Witte Asperges
  • Boter Om In Te Vetten
  • 2 Eieren (middelgroot)
  • 2 Eetlepels Suiker
  • 2 Theelepels Vanillesuiker
  • 4 Mandarijnen
  • 2 Dl. Melk
Probeer ook eens...