Rabarberflip

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Rabarberflip Bereidingwijze

Was en schil de rabarber en snijd de stelen in kleine stukjes. Doe de rabarberstukjes samen met het water en de kaneel in een pan en breng het geheel aan de kook. Na ca. 6 minuten gekookt te hebben, wordt het vuur uitgezet en de honing toegevoegd. Laat de moes afkoelen. Rooster de gehakte amandelen licht in een pan met een anti-aanbaklaag, maal de beschuiten fijn in een keukenmachine en klop de room samen met de vanillepoeder stijf. Wissel in hoge glazen lagen van de rabarbermoes af met lagen van het beschuit-mengsel en lagen room. De bovenste laag moet uit room bestaan. Garneer deze laag met een munttakje.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Rabarber
  • 5 El Water
  • Mespuntje Kaneel
  • 5 El Honing
  • 150 Gr Fijngehakte Amandelen
  • 4 Beschuiten
  • 2.5 Dl Room
  • Mespuntje Vanillepoeder
  • Munt Takje
Probeer ook eens...