Asperge-Crème-Soep Met Croutons
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeVoor 1,5 liter soep - Gebruik het kookwater, de stukjes en eventueel overgebleven asperges als basis voor de soep. Bereiding Smoor de in kleine stukjes gehakte ui in de olijfolie en voeg de bloem onder voortdurend roeren toe. Voeg steeds kleine beetjes kookwater toe en roer de bloem weer glad. Voeg dan het resterende kookwater met de aspergestukjes toe (vul dit eventueel aan met water tot +/- 1,5 liter) en laat dit circa 15 minuten pruttelen. Voeg op het laatst de soja room toe en zet het vuur uit. Voeg naar smaak nog eventueel wat peper toe. Serveer de soep met zelfgemaakte croutons en verse peterselie.
- 1 Grote Ui
- 1 Eetlepel Groentenbouillonpoeder, Voor Als De Asperges Niet Al In Bouillon Zijn Gekookt
- 1.5 Eetlepel Bloem
- 2 Eetlepels Olijfolie
- Verse Peterselie, Fijngesneden
- 100 Ml Soja-cuisine
- Peper
- Croutons