Asperges Op Modern Limburgse Wijze

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Boudewijn Woudsma » Type: Meer van het type: Anders

Asperges Op Modern Limburgse Wijze Bereidingwijze

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 15 à 20 min gaar. Schil de asperges van ca 3 cm onder de kop tot voet en snijd het houtige onderste stukje eraf. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de asperges 6 à 8 min (afhankelijk van de dikte). Breng dan ook water voor de eieren aan de kook en kook vier ervan ca 5 min. Het eigeel moet nog wel wat smeuig blijven zodat je dit over de asperges kunt gieten. Giet de asperges af en laat een stuk boter bruin worden in een koekenpan en bak hierin de asperges mooi bruin (3 a 5 min). Op deze wijze karameliseren de asperges en dat geeft een lekkere zoete smaak aan ze! Pureer de aardappelen met 1 ei, een flinke scheut warme melk en een klontje boter smeuig. Pel de eieren. Verdeel de aardappelpuree over de borden, leg de gebakken asperges erover en serveer met de ham en de zachtgekookte eieren.

Boodschappenlijstje
  • 1 Kilo Witte Asperges
  • 700 Gr Aardappelen
  • 2 Ons Lekkere Ham
  • 5 Eieren
  • Flinke Klont Boter
  • Melk
Probeer ook eens...