Zalm In Tomatensaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeKook de boontjes en de broccoli beetgaar. Snij de zalm in grove stukken. Maak een marinade in een glazen schaal (geschikt voor magnetron): Ui en knoflook snipperen, paprika in kleine stukjes snijden. Ui, paprika en knoflook aanbakken in wat olie. Voeg de tomatenpuree, tomatenketchup en gyroskruiden toe. Pan van het vuur nemen. Oregano, munt en karwijzaad toevoegen. Op smaak brengen met een beetje citroensap, wat suiker, peper, zout. Het geheel moet een krachtige smaak krijgen. Groente en stukken vis in de marinade omscheppen en in de koelkast 2 uur laten intrekken. Dek de schaal af met magnetron-folie of een glazen deksel. Voor het opdienen: Schaal 4 minuten in de magnetron, op de hoogste stand. Uit de magnetron de schotel nog 2 minuten laten rusten.
- 4 Stukken Zalm
- 200 Gram Boontjes
- 1 Ui
- 2 Knoflookteentjes
- Stronkje Broccoli
- Halve Paprika
- Olie
- Beetje Citroensap
- 3 Theelepels Gyroskruiden
- 3 Theelepels Oregano
- 3 Theelepels Kruizemunt
- 1 Theelepel Karwijzaad
- 1 Eetlepel Tomatenpuree
- 2-3 Eetlepels Tomatenketchup
- 2 Theelepels Suiker