Aardappel Met Spruitjes Ovenschotel
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Klaartje Kruger » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVul een pan met aardappelen die half onder water staan en laat deze garen ga daarna verder met het wassen van de spruitjes en zet deze op met warm water dat ze net niet onder staan en dan ongeveer 10 minuten koken vervolgens Afgieten en het vocht opvangen. Snijd daarna de worst in vierkantjes. daarna de aardappels afgieten en overspoelen met koud water. Snijd ze met de eiersnijder in plakken. Smelt ongeveer 45 gram boter en roer de bloem erdoor en met kleine scheutjes de melk. Even laten doorkoken en dan de pan opzij zetten. Roer de helft van de kaas door de saus. Ovenschaal beboteren met de helft van de resterende boter. Doe de aardappels in de schaal, zout +noot erover en leg de blokjes worst erop. eventueel aromat of peper en zout toevoegen voor de smaak Leg de spruitjes in de schaal en giet de saus erover. Vermeng de rest van de kaas met paneermeel en strooi dat in de schaal. Smelt de rest van de boter, giet het er overheen. Schaal in de oven en doorwarmen voor ongeveer 20 tot 25 minuten.
- 700 Gram Aardappels
- 500 Gram Kleine Spruiten
- 250 Gram Boterhamworst
- 100 Gram Boter
- 40 Gram Bloem
- 5 Dl Melk
- Nootmuskaat
- 100 Gram Geraspte Kaas
- Aromat
- Peper En Zout
- 3 Eetlepels Paneermeel