Gebraden Varkensvlees

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Gebraden Varkensvlees Bereidingwijze

Duurtijd: > 50 min Bereidingswijze 1. Haal het vlees 30 minuten voor het in de oven gaat uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 240° C. Je hoeft de groenten niet te schillen, was ze gewoon goed en hak ze in stukjes. Laat ook de knoflookteentjes ongepeld. Gooi alle groenten, knoflook en kruiden op een hoop in het midden van een grote braadslede en besprenkel met olijfolie. 2. Kerf de vetlaag op het vlees om de centimeter in met een vlijmscherp mes (of laat de slager het doen). Let goed op dat je alleen het zwoerd en het vet, en niet het onderliggende vlees insnijdt. Besprenkel het vlees met olijfolie, strooi er peper en zout op en wrijf die in het vlees, ook goed in de ingesneden vetlaag. Leg het stuk vlees op de groenten. Zet de braadslee in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 200°C en braad het vlees in 1 uur medium gaar. Bedruip het vlees halverwege met het braadvet uit de slee en giet er als de groenten er te droog uitzien een scheutje water bij om te voorkomen dat ze aanbranden. 3. Haal de braadslee uit de oven als het vlees zo gaar is als je het hebben wilt, dek af met een stuk aluminiumfolie en een theedoek en zet even aan de kant terwijl je de jus klaarmaakt. Snij het vlees met een scherp mes in plakken terwijl je het met een vork stabiel houdt.

Boodschappenlijstje
  • 1 Varkensribstuk (1,8 Kg Mét Of 1,4 Kg Zonder Bot)
  • 2 Middelgrote Uien
  • 2 Wortelen
  • 2 Stengels Bleekselderij
  • 1 Bol Knoflook
  • Verse Tijm, Rozemarijn, Laurier Of Salie, Of Een Mengeling
  • Olijfolie
  • Zeezout En Zwarte Peper Uit De Molen
Probeer ook eens...