Basilicum Gnocchi Met Een Kaassausje

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Twan Schotman » Type: Meer van het type: Pasta

Basilicum Gnocchi Met Een Kaassausje Bereidingwijze

Schil en kook de aardappelen goed gaar. Pureer ze en doe in een deegmachine(met de handkan ook). Klop het ei op en meng het met de gekookte en uitgeperste kruiden die fijngehakt zijn. Doe het ei met de kruiden bij de aardappelen en voeg zout en peper toe. Laat de machine draaien op lage snelheid en voeg beetje bij beetje bloem toe tot je een vaste deeg hebt bekomen. Plaats het deeg op een grote werkplank en rol het uit tot 2 cm dikte. Snij stukjes van 3 a 4 cm lang. Doe dit met al het deeg. Breng een grote ketel met zoutwater aan de kook en voeg de gnocchi een per een toe en laat ze koken tot ze boven drijven. Haal ze uit en plaats ze op een bord. Bereiding: Maak met boter en bloem een roux en plaats terug op vuur. Voeg al kloppend de melk toe en blijf kloppen tot de melksaus dik is. Zet van het vuur en voeg ongeveer 50 gr Parmezaankaas,alsook zout, peper en muskaatnoot. Roer het geheel tot één geheel. Verwarm boter in een koekenpan en bak de gnocchi's goudbruin. Plaats de gnocchi's op een groot diep bord en napeer de kaassaus erover.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Vastkokende Aardappelen
  • 1 Ei
  • Een Handvol Verse Of Wilde Kruiden
  • Zout En Peper
  • Bloem
  • Voor De Kaassaus:
  • 15 Gr Boter
  • 15 Gr Bloem
  • 50 Gr Parmezaankaas, Gemalen
  • Zout, Peper En Muskaatnoot
Probeer ook eens...