Bloemkool Verstopt In Kaassaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: 40 min Bereidingswijze 1. Stoom of kook de bloemkool in enkele minuten beetgaar. Doe de roosjes in een ondiepe ovenschaal. 2. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en verwarm al roerend ± 1 minuut, tot het mengsel goudbruin is. 3. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer het mengsel steeds goed glad. 4. Blijf – als alle melk is toegevoegd – roeren op matig vuur, tot de saus kookt en indikt. Laat al roerend nog 1 minuut opstaan. 5. Neem de pan van het vuur en doe er bijna alle kaas bij, op enkele eetlepels na. Roer tot de kaas gesmolten is. 6. Schenk de kaassaus over de bloemkool. Strooi er de rest van de kaas over, gemengd met het broodkruim. 7. Zet de schaal enkele minuten onder de hete grill, tot de kaas gesmolten is en de broodkruimels goudbruin zijn.
- 500 Gram Bloemkool, In Roosjes
- 30 Gram Boter
- 3 Theelepels Bloem
- 185 Ml Melk
- 60 Gram Geraspte Belegen Kaas
- 35 Gram Vers Broodkruim