Fricandeau Met Gevulde Paprika En Rijst
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeSmelt een flinke klont roomboter in een hapjespan en voeg wat olijfolie toe. Wacht tot de belletjes verdwenen zijn en leg vervolgens de fricandeau in de pan. Schroei beide kanten dicht en laat het vlees 50 à 60 minuten braden. Keer het vlees geregeld om en voeg af en toe wat water toe. De fricandeau blijft mals wanneer je om de 10 minuten wat van het bakjus over het vlees giet. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kop van de puntpaprika en hol hem uit. Duw vervolgens de munt en de feta in de paprika totdat deze vol zit. Plaats de puntpaprika's in een ovenschaal die je van te voren ingesmeerd heb met de olie van de feta. De puntpaprika's kun je ook nog even insmeren met deze olie. Plaats de schaal in de oven en laat de puntpaprika's 20 minuten grillen. Keer ze halverwege om. Kook de notenrijst zoals aangegeven op de verpakking. Na ongeveer één uur heb je drie verrukkelijke gerechten die uitzonderlijk goed bij elkaar passen. Om het geheel af te maken smaakt een yoghurt/knoflooksausje perfect bij de fricandeau. EET SMAKELIJK!
- 500 Gram Fricandeau
- 2 Zoete Puntpaprika's
- Feta
- Blaadjes Munt
- 300 Gram Notenrijst