Salade Van Asperges Met Gerookte Zalm
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeSchil en gaar de asperges (ongeveer 10 centimeter lang) volgens de aanwijzingen in het basisrecept, maar breng de pocheertijd terug tot 4 minuten.(zie elders op deze site bij hoofdgerechten) Pers de citroen en zeef het sap. Verdun de mayonaise met de witte wijn en het citroensap. Breng de friszure citroendressing op smaak met wat versgemalen peper en wat zout. Is de dressing te zuur geworden dan biedt een klein lepeltje suiker of poedersuiker uitkomst. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in plakjes of in partjes. Maak de sla schoon en spoel de blaadjes af, slinger ze droog en snijd ze eventueel aan reepjes. Haal de asperges uit het aspergenat en leg ze op een theedoek of wat lagen keukenpapier om uit te lekken. Leg een bedje van gemengde sla op de borden, leg er de asperges bij en leg er vervolgens de plakken zalm als een roosje bovenop. Schep wat citroendressing over de sla en leg er wat blaadjes veldsla en / of peterselie op.
- 500 Gram Asperges
- Zout
- 12 Plakjes Gerookte Zalm
- 3 Dl Mayonaise
- 1 Dl Witte Wijn
- Citroen
- Verschillende Soorten Sla ( Lolo Rosso, Bianco, Rodesla, Ijsbergsla)
- Ei
- Zout En Witte Peper Uit De Molen Naar Smaak