Worteltjes-ontbijtkoek
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKlop in een kom de basterdsuiker, eieren en olie ca. 3 minuten. Zeef er het zelfrijzend 
bakmeel en de specerijen door. Roer alles goed door elkaar en meng de citroenschil, wortel en pistachenoten erdoor. Vet twee vierkante of langwerpige taartvormen van ca. 25×15 cm in en verdeel het beslag er over. (Of bak 2 taarten na elkaar.) Laat de taarten helemaal afkoelen. Klop in een kom de boter met de roomkaas, vanillesuiker, de poedersuiker en de citroenrasp tot een romig mengsel. Schep er de gember door. Verdeel 1/3 van het mengsel over de bovenkant van 1 taart. Leg er de tweede taart op en besmeer de hele taart met de rest van 
het mengsel. Plak de boerderijen tegen het roomkaasmengsel aan de zijkant.
- Ca. 8-12 Boerderijen/hooibergen (zie Basisrecept)
- 350 Gr Donkere Basterdsuiker
- 4 Grote Eieren
- 240 Ml Zonnebloemolie + Extra Om In Te Vetten
- 400 Gr Zelfrijzend Bakmeel
- 4 Tl Kaneel
- 2 Tl Nootmuskaat
- 1 Tl Kruidnagel
- 4 Tl Gemberpoeder
- Geraspte Schil Van 2 Citroenen
- 400 Gr Wortel (geschild En Geraspt)
- 350 Gr Hazelnoten (gepeld En Grof Gehakt)
- Voor De Vulling
- 150 Gr Zachte Boter
- 150 Gr Verse Roomkaas
- 1 Zakje Vanillesuiker
- 450 Gr Poedersuiker
- Geraspte Schil Van 1 Citroen