Aardbeien Likeur

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Aardbeien Likeur Bereidingwijze

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in vieren. Vul de fles tot de rand met de aardbeien. Vul de fles vervolgens tot de helft met suiker en vul met wodka af tot de rand. Schud de fles een paar keer flink, zodat de suiker gaat zakken. Laat de likeur zes weken intrekken op een warme, zonnige plek, bijvoorbeeld in de vensterbank. Filter de vloeistof vervolgens door een schone (thee)doek en giet de likeur over in een mooie, donkere karaf. Lekker als aperitief of bij ijs.

Boodschappenlijstje
  • 700 Gr Aardbeien
  • 300 Gr Suiker (genoeg Om De Helft Van De Aardbeien Te Bedekken)
  • 1 L Wodka (genoeg Om De Fles Te Vullen)
Probeer ook eens...