Koffie-kaneelijs

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Koffie-kaneelijs Bereidingwijze

Breng in een pan de melk samen met het kaneelstokje aan de kook. Neem de pan van het vuur, laat de melk 15 minuten trekken en verwijder het kaneelstokje. Klop in een schaal de eidooiers, de suiker en de ma´zena dik en schuimig. Breng de melk weer aan de kook en klop die geleidelijk door het dooiermengsel. Doe het geheel vervolgens terug in de pan en laat het al roerend inkoken tot het lijkt op een gebonden, gladde vla. Giet het mengsel daarna weer in de schaal en roer er de oploskoffie en de gemalen kaneel doorheen. Laat het goed afkoelen en meng het met de lobbig geklopte slagroom. Nu kunt u er ijs van maken.

Boodschappenlijstje
  • 3 Dl Halfvolle Melk
  • 1 Kaneelstokje
  • 4 Eierdooiers
  • 75 Gr Fijne Kristalsuiker
  • 1 Tl Maizena
  • 3 Dl Slagroom
  • 1 El Oploskoffie
  • 1 Tl Gemalen Kaneel
Probeer ook eens...