Broodschotel Met Appel En Rozijnen
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeVerwarm de melk met de kaneel, de citroenschilletjes en de helft van de suiker tot ze lauw is. Klop de eieren met de rest van de suiker door elkaar en voeg dit toe aan de lauwe melk. Haal de citroenschilletjes eruit. Snijd de korsten van het brood en besmeer ze met de boter. Snij het brood in kleine stukjes en voeg dit toe aan de melk, zodat er een brij ontstaat. Doe nu de gewassen rozijnen en de in kleine stukjes gesneden appels erbij en meng alles goed door elkaar. Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een ovenschaal en stort hierin de helft van de brij. Smeer hier een laagje jam over en stort de rest van de brij er bovenop. Strooi er paneermeel over en leg er enkele klontjes boter op. Zet de schaal midden in de oven en laat er in ongeveer 45 minuten en knapperig korstje opkomen.
- 4 Of 5 Dl Melk
- 2 Forse Tl Kaneel
- Schilletjes Van 2 Citroenen
- 60 Gr Suiker
- 1 Dik Eendenei Of 2 Kippeneitjes
- 12 Sneetjes Witbrood Zonder Korst
- 175 Gr Boter
- 100 Gr Rozijnen
- 2 Appels
- Aardbeienjam Of Kersenjam
- Paneermeel