Visrolletjes Met Prei En Paddenstoelen
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: 30 min Bereidingswijze 1. Kook de geschilde aardappels gaar in gezouten water. Giet af en laat ze kort opdrogen op het vuur. Pureer met een vork, met 1 à 2 eetlepels olijfolie. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout. Hou, afgedekt met aluminiumfolie, warm in de oven. 2. Halveer de preistengels in de lengte. Spoel goed onder koud water. Trek de helft met een dunschiller in fijne slierten. Snij de rest in ringetjes. Pocheer de slierten 3 minuten in gezouten water, laat ze schrikken en goed uitlekken. 3. Wrijf de champignons droog schoon en snij ze in fijne plakjes. Bak ze met de preiringetjes kort op een hevig vuur, in een likje boter. 4. Verdeel de groenten over de visfilets. Kruid met peper en zout. Rol zo stevig mogelijk op en zet vast met een houten prikker. Zet rechtop in de ovenschaal. Schenk er de warme visbouillon bij. Bak 10 à 15 minuten op 175° C. 5. Bak de preislierten in wat boter. Kruid met peper en zout. Serveer de rolletjes goed heet, met de aardappelpuree en de preislierten.
- 16 Koolvisrolletjes
- 2.5 Dl Visfond
- 250 Gram Champignons
- 4 Preistengels
- 800 Bloemig Kokende Aardappelen
- Boter
- Olijfolie (extra Vierge)
- Nootmuskaat
- Peper En Zout