Walnotentaart
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 210 graden. Meng de walnoten met 50 gram poedersuiker. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en rasp het vruchtvlees fijn. Scheid de eieren en klop de dooiers met de rest van de poedersuiker tot een dikke crème. Meng hier de gezeefde bloem, de noten en de geraspte appels door. Klop in een schone, koele kom de eiwitten stijf. Schep het eiwitschuim in porties luchtig door het appel-notenmengsel. Bekleed een springvorm met bakpapier en schep hier het deeg in. Bak de taart in zo’n 40 minuten lichtbruin. Zet de oven daarna uit en laat de taart nog 10 minuten nagaren. Versier de afkoelde taart met halve walnoten en snijd hem in punten of ruiten. Als u de taart een dag laat staan, is de smaak van de noten goed door de taart getrokken.
- 300 Gr Fijngehakte Walnoten
- 250 Gr Poedersuiker
- 2 Goudrenetten
- 6 Eieren
- 100 Gr Bloem