Aardappelen Uit De Oven
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven tot 200°. Schil de aardappelen, snij ze in vier en kook ze beetgaar in licht gezouten water, hou even opzij. Hak de ui en knoflook fijn en laat deze glazig worden in hete boter. Snij ondertussen de ham in kleine blokjes, de champignons in vier. Voeg ze bij de ui & knoflook en laat even meestoven. Blus met de wijn en room en voeg nu ook de aardappelen, champignons, tijm en 3/4 van de kaas in blokjes toe, kruid met peper en zout en roerbak een paar minuten Giet dit mengsel in een (afsluitbare) ovenschaal, verdeel er de rest van de kaas over en plaats zo'n 20 minuten in de oven, verwijder het deksel en laat nogmaals 20 minuten bakken tot alles goudbruin is. Serveer bij voorkeur met gegrild (lams)vlees.
- 4 Porties Vastkokende Aardappelen
- 250 Gr Champignons
- 200 Gr Gekookte Ham, In Blokje
- 250 Gr Petrus Kaas, In Blokje
- 1 Ui
- 1 Knoflookteentje
- Verse Tijm
- 1.5 Dl Witte Wijn
- 1.5 Dl Room
- Boter
- Peper En Zout