Knoflook-baconburger
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de gril van de oven voor. Snipper 1 ui en snijd de andere in ringen. Pers de knoflook uit. Meng het gehakt met de uisnippers, de knoflook, het paprikapoeder, een halve theelepel zout en wat peper. Vorm hier met natte handen 4 burgers van. Verwarm op hoog vuur een scheut Croma Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin wordt. Bak nu de burgers snel aan beide kanten bruin. Draai het vuur laag en braad de knoflookburgers in ongeveer 10 minuten gaar. Keer ze geregeld. Bak ondertussen in een andere koekenpan de plakjes bacon krokant met een kneepje Croma Vloeibaar. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Bak in dezelfde pan de uienringen met de suiker op matig vuur bruin. Roer de azijn erdoor en laat het nog een minuutje doorbakken. Snijd de broodjes open en rooster ze opengeklapt bruin onder de grill (let op, dit gaat heel snel). Leg op de onderste helften van de broodjes een blaadje sla met daarop een hamburger. Verdeel de uienringen over het vlees. Leg op iedere burger 2 plakjes bacon en doe er tot slot wat ketchup op. Leg de kapjes van de broodjes erop en serveer ze direct.
- 2 Uien
- 2 Knoflookteentjes
- 500 Gr Gehakt
- Halve El Paprikapoeder
- Zout En Versgemalen Peper
- Croma Vloeibaar
- 8 Plakjes Bacon
- 1 Tl Suker
- 1 Tl Azijn
- 4 Blaadjes Ijsbergsla
- 4 Hamburgerboodjes
- Tomatenketchup