Couscoussalade Met Rode Biet

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Berend Hardonk » Type: Meer van het type: Anders

Couscoussalade Met Rode Biet Bereidingwijze

Besprenkel de couscous met olijfolie, zout, een beetje water en citroen. Laat het even staan en werk het met je handen door tot alle bolletjes weer los zijn. Ga door met het toevoegen van water en citroen tot de bolletjes gaar zijn en luchtig en al het vocht in de couscous getrokken is. Dit duurt ongeveer drie kwartier. Zorg dat het fris wordt van de citroen maar niet te zuur. Maak de salade aan met fijne blokjes gekookte rode biet en het sap zodat de salade mooi rood kleurt. Voeg de kappertjes toe en de gehakte ansjovis. Hak een grote hoeveelheid peterselie fijn en werk dit ook door de salade heen. Maak op een bord met een ring een mooi couscous rondje en haal de waterkers door de olijfolie met een beetje peper en zout en dresseer dit op je couscous. Strooi er wat walnoot stukjes overheen en wat lekkere olijven er omheen

Boodschappenlijstje
  • Couscous
  • Citroen
  • Olijfolie
  • Ansjovis
  • Peterselie
  • Kappertjes
  • Waterkers
  • Olijven
  • Walnoot
Probeer ook eens...