Witlofsalade Met Zalm
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeDuurtijd: 30 min Bereidingswijze 1. Pers de sinaasappels en laat het sap met de fijne suiker inkoken tot een licht stroopje. Leng aan met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat de vinaigrette afkoelen op kamertemperatuur. 2. Borstel de champignons schoon, snij ze in fijne plakjes. Snij ook de zalmfilet (zonder vel of graten) in flinterdunne plakjes. 3. Maak de witlof schoon, verwijder het bittere kroontje en snij de struikjes in fijne staafjes. Schil de appel en snij in fijne partjes. 4. Besprenkel de appel en de witlof meteen met citroensap zodat ze niet verkleuren. Spoel de posteleinblaadjes, dep ze goed droog en snij ze fijn. 5. Verdeel de zalmplakjes over de borden, lepel er de sinaasappelvinaigrette over. Leg er de champignons en de appel bij, bestrooi met postelein, kervel en dragon. 6. Halveer de granaatappel, lepel er de pitjes uit en werk er de salade mee af. Serveer licht gekoeld, maar niet ijskoud. Lekker met stokbrood of ciabatta.
- 4 Stronkjes Witlof
- 200 Gram Champignons
- 1 Granaatappel
- 1 Groene Appel (granny Smith)
- 300 Gram Verse Zalmfilet
- 50 Gram Posteleinblaadjes
- 1 Eetlepel Kervelblaadjes
- 1 Theelepel Verse Gehakte Dragon
- Citroensap
- Voor De Vinaigrette
- 2 Sinaasappels
- 1 Theelepel Fijne Suiker
- 4 Eetlepels Olijfolie (extra Vierge)
- Peper En Zout