Hazelnootkoekjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoor circa 12 koekjes Oven voorverwarmen op 150˚ C. Leg bak-papier op een bakblik. Maal de noten fijn in een keukenmachine. Voeg de suiker toe en laat de machine nog even draaien. Voeg de eiwitten en de likeur toe en laat de machine draaien tot er een samenhangend deeg ontstaat. Maak er 12 balletjes van en leg ze op het bakpapier. Druk ze iets plat en leg in het midden van elk koekje een hazelnoot. Bak de koekjes in het midden van de oven in 20-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes helemaal koud worden op het bakpapier. Bewaar ze in een goed afgesloten trommel
- 400 Gr Gepelde Hazelnoten Zonder Vlies + 12 Met Vlies Om Te Garneren
- 300 Gr Fijne Tafelsuiker
- 3 Eiwitten
- 5 Ml Hazelnootlikeur (Frangelico Of Sinaas-appellikeur)