Witlof Met Oesterzam
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Noud Klok » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnij de witlof doormidden en haal het hart uit de witlof. Laat de blaadjes heel en "pluk" ze los. Olie in de pan (niet teveel anders word het zo vet en vinden wij niet zo lekker!), witlof erbij en lekker roerbakken, niet te gaar laten worden alleen maar even aanbakken. Dan de paddestoelen erbij en lekker bakken. Net zo lang bakken tot je het zelf lekker vindt. Wij houden van wat knapperig, maar je kan het ook langer bakken zodat het meer gaar wordt. Als laatste als het bijna klaar is de pommodori erbij en peper en zout toevoegen. Dan afblussen met een scheut balsamico-azijn! Vind het moeilijk te adviseren over hoeveelheden, ik doe het altijd maar een beetje op het gevoel. Hoop dat de juiste hoeveelheden bovenaan staan! Succes!
- Pond Witlof
- 100 Gram Oesterzwammen
- Pommodori Secci (paar Stukjes)
- Balsamico
- Azijn
- Peper, Zout
- Olie