Surinaamse Vleespastei

Aantal personen: 4 » Keuken: Surinaams » Geplaatst door: Trijntje Kleine Stroek » Type: Meer van het type: Anders

Surinaamse Vleespastei Bereidingwijze

Voorbereiding : Snij de hamlappen in kleine blokjes.ga daarna verder met het snijden van de ui en het snijden van de peper in kleine ringetjes. Vervolgen moeten de eieren in 8 minuten hard koken en pellen.ga daarna verder met het ontvellen van de tomaten en het fijn snijden van de peterselie. vervolgens in ruime koekenpan 2/3 van boter verhitten. Vlees hierin op hoog vuur bruinbakken, af en toe omdraaien. Ui,tomaat en rode peper erdoor scheppen. Ketjap en bouillon erbij schenken. bereiding: Vlees afgedekt circa 1 uur op laag vuur laten sudderen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bladerdeeg laten ontdooien. Worteltjes en doperwtjes met piccalilly, kappertjes en peterselie door vleesmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout. Ovenschaal invetten en bodem en zijwanden met helft van bladerdeeg bekleden. Paneermeel over bodem strooien. Vleesmengsel in ovenschaal scheppen. Eieren in plakjes snijden en over vulling verdelen. Schaal met rest van bladerdeeg afdekken. Rand goed dichtdrukken. In midden van deeg gaatje maken, zodat stoom kan ontsnappen. Rest van boter in de magnetron smelten en hiermee bovenkant van deeg bestrijken. Vleespastei in midden van oven in circa 25 minuten mooi goudbruin bakken Met deze pasteivulling kan veel gevarieerd worden. Gebruik bijvoorbeeld half-om-half gehakt.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gram Hamlappen
  • 1 Stuks Ui
  • 1 Stuks Rode Peper
  • 3 Stuks Eieren
  • 2 Stuks Tomaten
  • 1 Zakje Van 20g Peterselie
  • 50 Gram Boter
  • 4 Eetlepels Ketjap Asin
  • 250 Ml Vleesbouillon
  • 10 Plakken Bladerdeeg
  • 1 Zak Wortels En Doperwten (350gram)
  • 1 Theelepel Piccalilly
  • 2 Eetlepels Kappertjes
  • 3 Eetlepels Paneermeel
Probeer ook eens...