Sterrenkoekjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKoekjes Zeef bloem, bakpoeder, zout en specerijen in een grote kom. Verwarm roomboter, suiker en stroop 3 tot 4 minuten in een pannetje op het fornuis tot de roomboter is gesmolten. Roer alles goed door. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk er het roombotermengsel en het ei in. Roer alles goed door elkaar en leg het nog warme deeg op een met bloem bestoven aanrecht. Druk het deeg uit tot een grote lap van 0,5 cm dik. Neem de tekeningen van de sterren over op bakpapier. Knip uit. Leg ze op het uitgerolde deeg en snijd ze met een aardappelmesje uit. Leg de vormen met behulp van een spatel op de bakplaat. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180˚ C tot ze een beetje gerezen, in het midden nog zacht en donkergoudbruin zijn. Wilt u de koekjes met een lint ophangen, maak dan met een houten prikker een gaatje in de bovenkant. Laat de koekjes op een rooster afkoelen. Decoreer de koekjes, als ze afgekoeld zijn, met stippen en sterren van wit glazuur. Glazuur Doe een paar eetlepels net niet kokend water in een grote kom en roer de gezeefde poedersuiker erdoor. Voeg eventueel nog wat water toe zodat het een dikke pasta wordt. Vul de spuitfles met het glazuur.
- 500 Gr Bloem
- 1 Tl Zout
- 1 Tl Bakpoeder
- 1 Tl Gemalen Gember
- 1 Tl Gemalen Kaneel
- Kwart Tl Gemalen Kruidnagels
- 140 Gr Roomboter
- 170 Grote Scheppen Lichtbruine Basterdsuiker
- 3 Tl Donkere Stroop
- 2 El Schenkstroop
- 1 Ei, Losgeklopt
- 300 Gr Poedersuiker