Paddenstoelenbroodschotel
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeVeeg de paddestoelen schoon met keukenpapier of een champignonborsteltje en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de sjalotjes. Leg de boterhammen in een schaal. Fruit de snippers van 1 sjalotje in 20 gram boter glazig en verdeel de snippers over de sneetjes brood. Breng de melk aan de kook, voeg naar smaak zout en peper toe en giet de melk over het brood. Laat dit 10 minuten staan. Roer het ei los met 1 eetlepel peterselie en voeg de bloem toe. Klop nog even door en voeg dit mengsel bij het brood. Kneed alles goed door elkaar en vorm van het mengsel 4 stevig aangedrukte ballen. Laat deze 20 minuten trekken in zacht kokend water met wat zout. Bak de snippers van het andere sjalotje samen met de paddestoelen in de rest van de boter glazig. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de koksroom toe, laat het mengsel een beetje inkoken en roer er de overgebleven peterselie door. Leg op ieder bord een broodbal en leg er de paddestoelen naast.
- 600 Gr Gemengde Paddestoelen(bijvoorbeeld Champignons, Oesterzwammen, Cantharellen)
- 2 Sjalotjes
- 8 Sneetjes Oud Wit Brood Zonder Korstjes
- 50 Gr Boter
- 1/8 L Melk
- Zout En Witte Peper
- 1 Ei
- 2 El Gehakte Peterselie
- 1 L El Bloem
- 1/8 L Koksroom