Asperges Met Brie En Krielaardappeltjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSchil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges in een pan met ruim kokend water en wat zout in 15 minuten beetgaar. Laat ze nog 10 minuten in het kookvocht staan. Kook de eieren in 8 minuten hard. Verhit de olijfolie in een wok en schep de krielaardappeltjes en Italiaanse kruiden erdoor. Bak de aardappeltjes afgedekt in 5-8 minuten beetgaar. Neem dan het deksel van de wok en bak de aardappeltjes al omscheppend goudbruin. Verwarm de ovengrill voor. Bereid de aspergesaus met 125 ml kookvocht van de asperges en de Finesse voor Koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze met alle kopjes naar één kant in een ingevette rechthoekige ovenschaal. Schenk de saus erover. Snijd de brie in plakjes en leg ze op de asperges. Schuif de schaal onder de hete grill en laat de kaas in 3-5 minuten smelten. Halveer de eieren en leg ze rond de asperges. Strooi er wat nootmuskaat over. Serveer met de gebakken krieltjes.
- 1 Kg Witte Asperges
- 6 Eieren
- 4 El Bertolli Classico Olijolie
- 600 Gr Krielaardappeltjes
- 1 Tl Italiaanse Kruiden
- Knorr Saus Voor Asperges
- 125 Ml Blue Band Finesse Voor Koken
- 200 Gr Brie
- Nootmuskaat