Kroket

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Kroket Bereidingwijze

Voor 4 kroketten - 1. Verhit de boter in een pan en voeg de bloem eraan toe. 2. Roer het geheel tot een samenhangende slappe massa. 3. Verwarm het mengsel, maar zorg ervoor dat de kleur niet veranderd. 4. Voeg de bouillon in een keer toe aan het mengsel en breng het geheel aan de kook. 5. Blijf ondertussen goed roeren totdat je een glad geheel hebt. 6. Zorg dat het vlees klein gesneden is en voeg dit toe aan het mengsel. 7. Voeg vervolgens wat peper, peterselie en nootmuskaat naar smaak toe en meng het geheel nog eens goed door. 8. Strijk de ragout uit op een diep bord en zet deze op een koude plaats. 9. Wacht tot de ragout steenkoud en zeer stijf is. 10. Verdeel de ragout in 4 of 5 delen en vorm er ronde kroketten van. 11. Klop het ei los samen met een eetlepel melk. 12. Haal de kroketten eerst aan alle kanten door de paneermeel, vervolgens door het mengsel van de ei en daarna weer door de paneermeel. 13. Schud vervolgens overtollig paneermeel van het kroketje af. 14. Verwarm de frituurpan voor op 180 graden. 15. Bak de kroketten langzaam tot ze bruin zijn. 16. Laat de kroketten goed uitlekken en serveer op een bord met een servetje erop.

Boodschappenlijstje
  • 30 Gram Boter
  • 30 Gram Bloem
  • 2 Dl Bouillon Van 1 Vleesbouillontablet
  • 125 Gram Vlees Of Kippevlees
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • Peterselie
  • Paneermeel
  • 1 Ei
  • 1 Eetlepel Melk
Probeer ook eens...