Hollandse Gehaktballen
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Marjolijn Hoegen » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDoe het rundergehakt in een kom Week het brood in de melk Pel de ui en snipper hem fijn Knijp het geweekte brood uit en meng het met ui, nootmuskaat en tomatenketchup door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper Verdeel het gehaktmengsel in vieren en maak van iedere portie een mooie bal Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen rondom bruin en temper het vuur. Laat de gehaktballen afgedekt in ca. 20 minuten gaar worden
- 400 Gr Rundergehakt
- 2 Sneetjes Wit Brood
- 3 El Melk
- 1 Kleine Ui
- Halve Tl Nootmuskaat
- 2 El Tomatenketchup
- Zout En Peper
- 40 Gr Boter