Soepvlees Met Seizoensgroenten

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Soepvlees Met Seizoensgroenten   Bereidingwijze

Leg de mergpijpjes één nacht van tevoren in zout water, spoel ze nadien af en hou opzij. Giet ruim koud water over het vlees en breng het aan de kook, schuim een eerste keer af en voeg de groenten, kruiden en tomatenpuree toe. Laat op een zacht vuurtje in zo'n 2 uur boterzacht worden, voeg het laatste halfuur de mergpijpjes toe. Neem het vlees en de mergpijpjes uit de pan en zeef het kookvocht door een neteldoek zodat deze mooi helder is. Doe de aardappelen in het kookvocht en kook ze hierin beetgaar, laat ook de laatste minuten hierin het vlees opwarmen. Kook of stoom ondertussen de overige groenten voor de garnituur beetgaar in zo'n 25 à 30 minuten. Verdeel het vlees en de mergpijpjes over grote borden en overgiet met de saus, schik er tenslotte de aardappelen en groentjes rond.

Boodschappenlijstje
  • 4 Mooie Stukken Soepvlees (boulli
  • 4 Mergpijpjes
  • Groen Van 1 Prei
  • 2 Wortelen
  • Witte Selderijstengel
  • 2 Uien
  • 2 Kruidnagels
  • Takje Tijm
  • Laurierblaadje
  • 200 Gr Tomatenpuree
  • Garnituur -
  • 8 Wortelen
  • 1 Broccoli
  • 150 Gr Peultjes
  • 2 Selderijstengels
  • 4 Porties Kleine Aardappelen
  • Raapjes
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...