Pompoensoep Met Amandelen

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Soepen

Pompoensoep Met Amandelen Bereidingwijze

Doe de pompoen in een pan en voeg de bouillon en wat zout, peper en nootmuskaat toe. Breng het geheel aan de kook en laat ± 30 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Pureer de soep in een blender of keukenmachine, giet hem terug in de pan. Controleer de smaak en warm de soep weer door. Als de soep kookt neem je hem van het vuur en roert er de sojacuisine door. Bestrooi elke portie met een eetlepel gehakte amandelen. Lekker als lunchgerecht met geroosterd brood of als voorgerecht bij bij voorbeeld een salade van rode bieten met gebakken aardappelen. Het succes van deze soep is sterk afhankelijk van de smaak van de pompoen. Er is een aantal verschillende soorten pompoen verkrijgbaar en het is zeker de moeite waard om daarmee te experimenteren.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gram Pompoen, Geschild, Van De Pitten Ontdaan En In Stukjes Gesneden
  • 1 Liter Bouillon
  • Zout En Peper
  • Versgeraspte Nootmuskaat
  • 250 Ml Sojaroom/cuisine
  • 4 Eetlepels Gehakte Geroosterde Amandelen
Probeer ook eens...