Geroosterde Vijgen Met Crème Fraîche

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Geroosterde Vijgen Met Crème Fraîche Bereidingwijze

Klontje roomboter 16 rijpe vijgen 2 eetlepels kristalsuiker 1 eetlepel 1,25 dl crème fraîche 1 eetlepel Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ondiepe ovenschaal (net groot genoeg om de vijgen tegen elkaar aan te zetten) in met wat boter. Leg de vijgen erin en smeer er nog wat boter over. Strooi de kristalsuiker over de vijgen en zet ze zo’n 12 minuten in de oven tot ze warm zijn. Besprenkel ze daarna met citroensap en laat ze 5 minuten staan. Verdeel de vijgen over de borden, schep er wat crème fraîche naast en garneer ze met basterdsuiker en sliertjes citroenschil. Serveer zo snel mogelijk.

Boodschappenlijstje
  • Klontje Roomboter
  • 16 Rijpe Vijgen
  • 2 El Kristalsuiker
  • 1 El Vers Citroensap
  • 1.25 Dl Creme Fraiche
  • Geraspte Citroenschil
  • 1 El Lichtbruine Basterdsuiker
Probeer ook eens...