Kabeljauwhaasje Met Blanke Botersaus

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Kabeljauwhaasje Met Blanke Botersaus   Bereidingwijze

Snij de wortelen en de selder in brunoise en stoof ze even aan in een klontje boter. Smelt wat boter en wrijf hiermee een ovenschaal in, bestrooi vervolgens met peper en zout. Leg hierop de kabeljauwhaasjes en verdeel hierop de wortel/selder brunoise, hak een sjalotje fijn en werk hiermee af. Giet tenslotte de witte wijn over het geheel, dek af met alu-folie en plaats in een voorverwarmde oven van 180° gedurende zo'n 25 à 30 minuten. Bereid ondertussen de botersaus volgens dit <recept>. Verdeel de vis over warme borden en lepel er de 'beurre blanc' rond, lekker met gestoomde krieltjes.

Boodschappenlijstje
  • 8 Kabeljauwhaasjes
  • 4 Wortelen
  • 4 Stengels Witte Selder
  • Sjalotje
  • 2 Dl Droge Witte Wijn
  • Verse Bladpeterselie
  • Boter
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...