Garnalen-appeltartaar
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzePel de garnalen. Snij de gepelde garnaal 2 mm diep in de bolle kant van de garnaal. Je ziet daar nu het darm kanaal zitten (wit of zwart kleurige slangetje). Spoel de garnalen nu af onder stromend koud water. Schil 10 gram gemberwortel. Snij de appel in tweeën schil een helft en verwijder het klokhuis. Hak de gember fijn en doe het zelfde met de geschilde appel (deze mag iets grover). Hak nu ook de garnalen fijn (2 stuks pp). Meng dit alles in een kom op smaak maken met peper en zout. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij deze in plakjes. Maak een torentje van de garnalen tartaar(evt. met behulp van een kleine cilinder bij een servet ring). Leg de appel partjes ernaast. Besprenkel de appel met de olijf olie en de balsamico azijn (niet te veel) . Zet dit evt. in de koelkast dan hoef je op het laatst allen de 2 overgebleven garnalen nog maar te bakken en erop te leggen. Bak de garnalen kort (en krachtig) aan in een vetvrije pan ( laat het middel glazig). 1 a 2 min max per kant neem de pan van het vuur en laat ze 1 min rusten in de pam leg de garnaal er op en smullen maar.
- 6 Grote Garnalen(scampi)
- Appel(granny Smit)
- Citroen
- Olijfolie
- Balsamico Azijn
- Gember (klein Stukje)