Hartige Banketstaaf

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Hartige Banketstaaf Bereidingwijze

Bereidingstijd: 20 minuten + 40 minuten 1.Verwarm de oven voor op 175 °C. 2.Spreid het bladerdeeg uit op werkvlak en laten ontdooien. Stapel de plakjes deeg op elkaar en rol op met bloem bestoven werkvlak uittot een rechthoekige lap. 3.Meng het gehakt mengen met oregano, knoflook, olijven en paprika. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Rol met natgemaakte handen het gehakt tot rol. 4.Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de gehaktrol erop en vouw het deeg rond het gehak. Druk de randen goed aan en leg de banketstaaf op de vouwnaad. 5.Klop de dooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee. 6.Bak de staaf in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin. 7.Veeg eventueel tussentijds met dikke laag keukenpapier het vrijkomend vet weg. Laat de staaf iets laten afkoelen en snijs in stukken of plakjes. Kan ook op kamertemperatuur geserveerd worden.

Boodschappenlijstje
  • 10 Bladerdeeg Velletjes
  • 1 Ei
  • Bloem
  • Half Knoflookteentje
  • 1 Gegrilde Rode Paprika , Uit Pot
  • Halve Tl Oregano
  • 250 Gr Rundergehakt
  • 10 Groene Olijven , Fijngesneden
  • Cayennepeper
Probeer ook eens...