Pladijsfilet Met Knolselder En Scampi

Aantal personen: 2 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Pladijsfilet Met Knolselder En Scampi   Bereidingwijze

Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water. Snij de lente-uitjes in stukjes, ontvel en ontpit de tomaten en snij ze eveneens in stukjes. Pureer de aardappelen, en werk op met de room, peper, zout, nootmuskaat, lente-uitje en tomaten. Kook de doperwtjes zo'n 10 minuten in bijzijn van een bouillonblokje, giet af en bewaar het kookvocht. Laat de erwtjes schrikken onder koud stromend water. Stoof een fijngesnipperd sjalotje aan in wat boter, voeg de erwtjes en de bouillon toe laat even meekoken en mix het geheel. Duw alles door een zeef zodat U een grasgroen sausje verkrijgt. Hou warm! Voeg een scheutje water toe aan de bloem en roer tot een papje, voeg wat peper, zout en de dragon toe. Wentel hier de gepelde scampi's in en frituur ze krokant. Kruid de visfilets, leg er een plukje knolselder op en rol (velkant naar binnen) op. Doe een wat olijfolie in een vuurvaste schaal en voeg ook een scheutje witte wijn toe. Schik hierop de pladijsrolletjes, dek af met alu-folie en plaats in een voorverwarmde oven van 180° gedurende zo'n 10 minuten. Verdeel op elk groot bord twee toefjes puree met daarop een scampi, verdeel de visrolletjes er naast en lepel er de saus rond.

Boodschappenlijstje
  • 400 Gr Pladijsfilet
  • Vers Geraspte Knolselder
  • 2 Portie Aardappelen
  • 3 Lenteuitje, In Stukjes
  • 2 Vleestomaten
  • 100 Gr Doperwtjes (diepvries Of Vers)
  • 1 Sjalotje
  • Bouillonblokje (groente)
  • 4 Mooie Scampi's
  • 2 El Bloem
  • 1 El Fijngesnipperde Dragonblaadjes
  • Water
  • Boter En Olijfolie
  • 2 Dl Room Of Melk
  • Scheutje Droge Witte Wijn
  • Zwarte Peper Uit De Molen, Nootmuskaat En Zout
Probeer ook eens...