Kippenbouillon
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeSnijd de winterwortel in dikke schijven. Pel de ui en het teentje knoflook. Doe de kippenpoten met het water in een ruime pan en breng dit aan de kook. Als de bouillon kookt de wortel, de hele ui, de teen knoflook, kruiden, specerijen, bouillontablet en het zout toevoegen. Sluit de pan met de deksel en laat alles op een laag vuur 4 uur trekken. Laat de bouillon afkoelen. Zeef de bouillon. Doe de bouillon over in een koelkastdoos en bewaar deze gekoeld tot gebruik. Haal de kippenpoten uit de in de zeef achtergebleven ingrediënten. Maak het kippenvlees los van de botjes. Bewaar het kippenvlees in de koelkast in een afgesloten doosje tot gebruik. Gooi de groenten en kruiden die in de zeef zijn achtergebleven en de botjes weg. Breng de bouillon aan de kook en doe de bouillon over in een schone glazen theepot of glazen pan. Plaats de bouillon op een theelichtje of rechaud.
- Halve Winterwortel
- 1 Kleine Ui
- 1/ Knoflookteentje
- 500 Gr Kippenpoten
- 1.5 L Water
- 5 Takjes Peterselie
- 5 Takjes Bladselderij
- Halve Tl Kerriepoeder
- Halve Tl Djahé (gemberpoeder)
- 1 El Zout