Pompoentulband
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 175 graden. Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif de vorm met bloem. Klop de boter met de suiker schuimig en klop er dan één voor één de eieren door. Zeef het bakmeel en spatel het in gedeelten door het beslag. Rasp de pompoen en schep deze met de koekkruiden, het sinaasappelsap, de gehakte noten en de rozijnen door het beslag en schep het in de vorm. Bak de tulband in het midden van de oven in 50 à 60 minuten gaar.
- 155 Gr Zachte Boter
- 125 Gr Lichtbruine Basterdsuiker
- 3 Eieren
- 300 Gr Zelfrijzend Bakmeel
- 150 Gr Schoongemaakte Pompoen
- 2 Tl Koekkruiden
- Rasp En Sap Van 1 Sinaasappel
- 100 Gr Pecan- Of Walnoten
- 150 Gr Rozijnen