Lamsgebraad Met Aubergines
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKruid het vlees met peper en zout, wrijf het in met olijfolie en leg het in een braadslee, plaats gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Snijd ondertussen de aubergines en uien in grove stukken. Haal het vlees uit de oven, bestrooi het met oregano en rozemarijn en verdeel de ui en aubergines rond het vlees. Plaats terug in de oven gedurende zo'n uur, schep de groenten regelmatig om en draai ook het vlees halverwege de baktijd. Hak ondertussen de peterseliesteeltjes, Spaanse pepertjes en knoflook fijn en stoof ze even aan in olijfolie, giet de tomatenstukjes erbij en laat, tegen het kookpunt aan zo'n 20 minuten pruttelen. Neem het vlees uit de braadslee en hou warm onder folie. Roer de tomatensaus door het ui/aubergine mengsel en werk af met de grof gehakte peterselie, plaats de braadslee op het vuur. Roer voorzichtig de bakresten los en laat even heet worden. Leg het gebraad terug in de braadslee bij de saus en serveer.
- Lamsgebraad (ong 1 Kg)
- 3 Aubergines
- 3 Mooie Rode Uien
- 1 El Gedroogde Oregano
- 1 El Vers Gehakte Rozemarijn
- Blik Tomatenstukjes (800g)
- 3 Teentjes Knoflook
- 2 Spaans Pepertje
- 1 Bosje Bladpeterselie
- Scheutje Rode Wijnazijn
- Zwarte Peper Uit De Molen En (zee)zout