Tartaartje Van Zalm En Avocado
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lars Zuithof
Bereidingwijze- 1. Bestrooi de zalm moot met grof zeezout en laat het zout op een koud bord ongeveer 10 minuten intrekken
- 2. Na 10 minuten de zalm afspoelen en droog deppen met keukenrol
- 3. Snij de zalm fijn in kleine blokjes en doe die in een schaal
- 4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine stukjes
- 5. Haal de schil van de avocado, verwijder de pit en snij de avocado in kleine blokjes
- 6. Snipper het sjalotje en snij de sprieten bieslook
- 7. Voeg alle bovengenoemde ingrediënten, appel, avocado, sjalotje, bieslook, samen met de zalm blokjes in de schaal.
- 8. Voeg daar 2 eetlepels crème fraîche, citroensap, scheutje olijfolie, snufje peper en zout aan toe en meng het geheeld voorzichtig door elkaar
Wasabimayonaise
- 1. Stop de wasabipasta met de mayonaise in een kom
- 2. Meng het met een garde tot het zich bind
- 3. Voeg de yoghurt en de citroensap toe
- 4. Blijf goed roeren totdat je een stevige wasabimayonaise hebt
- 5. Voeg evt. naar eigen smaak meer wasabipasta toe als je het pittiger wilt
-
- 10 Sprieten Bieslook
- 400 Gram Verse Zalm Moot
- 2 Eetlepels Grof Zeezout
- 1 Groene Appel
- 1 Eet Rijpe Avocado
- 1 Sjalot
- 2 Eetlepels Crème Fraîche
- scheut Olijfolie
- snufje Peper En Zout
- 1 Citroen
Voor De Wasabimayonaise:
- 2 Theelepels Wasabipasta
- 4 Eetlepels Mayonaise
- 3 Eetlepels Naturel Yoghurt
- 1 Eetlepel Citroensap