Tartaartje Van Zalm En Avocado

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lars Zuithof

Tartaartje Van Zalm En Avocado Bereidingwijze

  • 1. Bestrooi de zalm moot met grof zeezout en laat het zout op een koud bord ongeveer 10 minuten intrekken
  • 2. Na 10 minuten de zalm afspoelen en droog deppen met keukenrol
  • 3. Snij de zalm fijn in kleine blokjes en doe die in een schaal
  • 4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine stukjes
  • 5. Haal de schil van de avocado, verwijder de pit en snij de avocado in kleine blokjes
  • 6. Snipper het sjalotje en snij de sprieten bieslook
  • 7. Voeg alle bovengenoemde ingrediënten, appel, avocado, sjalotje, bieslook, samen met de zalm blokjes in de schaal.
  • 8. Voeg daar 2 eetlepels crème fraîche, citroensap, scheutje olijfolie, snufje peper en zout aan toe en meng het geheeld voorzichtig door elkaar

Wasabimayonaise

  • 1. Stop de wasabipasta met de mayonaise in een kom
  • 2. Meng het met een garde tot het zich bind
  • 3. Voeg de yoghurt en de citroensap toe
  • 4. Blijf goed roeren totdat je een stevige wasabimayonaise hebt
  • 5. Voeg evt. naar eigen smaak meer wasabipasta toe als je het pittiger wilt

Boodschappenlijstje
    • 10 Sprieten Bieslook
    • 400 Gram Verse Zalm Moot
    • 2 Eetlepels Grof Zeezout
    • 1 Groene Appel
    • 1 Eet Rijpe Avocado
    • 1 Sjalot
    • 2 Eetlepels Crème Fraîche
    • scheut Olijfolie
    • snufje Peper En Zout
    • 1 Citroen

    Voor De Wasabimayonaise:
    • 2 Theelepels Wasabipasta
    • 4 Eetlepels Mayonaise
    • 3 Eetlepels Naturel Yoghurt
    • 1 Eetlepel Citroensap
Probeer ook eens...