Pompoenravioli Met Salieboter

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Pasta

Pompoenravioli Met Salieboter Bereidingwijze

De ingredienten voor pastadeeg Voor het eerst een flespompoen gebruikt. In de winter kook ik vaak pompoensoep van zo'n typische ronde oranje pompoen, maar ik zag pas zo'n flespompoen bij de Turkse groetenwinkel liggen en heb dat aangegrepen om eens de klassieker pompoenravioli met salieboter te maken. De vulling Snij de pompoen in stukjes en smoor ze met een gesnipperd uitje in wat olie. Meestal staat er in recepten dat een pompoen als je deze als raviolivulling gebruik moet garen in de oven, maar in de pan gaat wat mij betreft ook uitstekend. Je kan evt. wat (gedroogde) tijm toevoegen. Heeft best een tijdje nodig, mischien wel 20 min. Doe er lekker wat knoflook bij en fris het aan het einde op met een beetje citroensap. Maar de prut niet te nat, anders wordt te pastadeeg te flubberig en mislukt de ravioli. Maak de pastadeeg, maak er ravioli van met bovenstaande vulling. Ik gebruik daar een ravioli vorm voor. Salieboter Verhit de boter. Maak deze behoorlijk heet zodat, als je de salie er in doet, deze knapperig wordt. Dat is zeer belangrijk voor het mondgevoel, zogezegd. Op de foto is de boter net ietsje te hard gegaan en is een soort 'beure noisette' geworden. Schep de ravio op borden en schep er de salieboter over.

Boodschappenlijstje
  • (fles)pompoen
  • Ui
  • Knoflook
  • Verse Salie
  • Boter
Probeer ook eens...