Oesters Met Witlof En Appel

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Oesters Met Witlof En Appel Bereidingwijze

Duurtijd: 30 min Bereidingswijze 1. Open de schelpen en snij de oesters los. Haal 8 blaadjes witlof van de stronkjes en pocheer ze in kokend water tot ze soepel zijn. Schep ze uit het water en laat ze uitlekken op een keukenhanddoek. 2. Leg een oester op ieder witlofblaadje en rol op. Maak vast met een sprietje bieslook. Hou warm. 3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de rest in blokjes. Snij de rest van het witloof in snippers. 4. Stoof appel, sjalot en witlof aan in de boter. Breng op smaak met kerriepoeder. 5. Verdeel het mengsel over bordjes en leg er een oesterpakketje bovenop.

Boodschappenlijstje
  • 8 Platte Zeeuwse Oesters 4/0000
  • 2 Stronkjes Witlof
  • Bieslook
  • 1 Appel, Jonagold
  • 1 Sjalot, Gesnipperd
  • 50 Gram Boter
  • Kerriepoeder
Probeer ook eens...