Zoet Gevulde Eitjes Van Chocolade

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Zoet Gevulde Eitjes Van Chocolade Bereidingwijze

Deze eitjes maakt u met behulp van twee ballonnen. Zorg dat de chocolade goed is afgekoeld, maar nog wel vloeibaar is. De vulling is van luchtige, witte chocoladecrème. Smelt de chocolade au bain-marie. Neem de pan met chocolade uit het waterbad en laat de gesmolten chocolade afkoelen tot hij dik vloeibaar is. Vul twee ballonnen met een laagje water en blaas ze niet al te groot op. Vet de onderkant van de ballonnen in met een beetje olie en doop ze in de handwarme chocolade. Laat de chocolade hard worden en herhaal eventueel. Laat na de laatste keer dopen de chocolade bijna helemaal hard worden en zet de ballonnen elk met de chocolade naar boven op een kom om helemaal uit te harden. Laat ze leeglopen en trek ze voorzichtig los. Breng de room met de chocolade aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer tot de chocolade gesmolten is. Doe het mengsel in een kom en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Klop het mengsel in circa 1 minuut met een -elektrische mixer luchtig. Vul de eieren met elk de helft van de witte chocolademousse en vorm even-tueel een dooier van de advocaat.

Boodschappenlijstje
  • 100 Gr Pure Chocolade
  • 2 Ballonnen
  • Olie
  • 1 Dl Slagroom
  • 100 Gr Witte Chocolade, In Stukjes
  • Eventueel 1 Eetlepel Advocaat Of Gele Vla
Probeer ook eens...