Lunchsalade Met Mosselen

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Salades

Lunchsalade Met Mosselen Bereidingwijze

Duurtijd: 30 min Bereidingswijze 1. Spoel de mosselen, doe ze in een diepe kookpan met de ui, wortel, paprika, korianderzaadjes en sherry-azijn. Laat afgedekt koken op een hevig vuur tot de mosselen opengaan. 2. Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit hun schelp. Zeef het kooknat. Neem de ui en korianderzaadjes weg, bewaar de meegekookte wortel en paprika en laat afkoelen. 3. Meng de veldsla met de tomaten, mosselgroenten en mosselen. Maak een vinaigrette met de olijfolie, het citroensap en 1 à 2 eetlepels van het gezeefde mosselkookvocht. Kruid met peper en zout en maak er de salade mee aan. Serveer op kamertemperatuur

Boodschappenlijstje
  • 1 Kilo Mosselen
  • 1 Kleine Ui, Gehalveerd
  • 1 Wortel, In Stukjes
  • 1 Rode Paprika, In Stukjes
  • 1 Bakje Veldsla (of Andere Sla)
  • 2 Trostomaten, In Partjes
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Theelepel Citroensap
  • 1 Eetlepel Sherry-azijn
  • 5 Korianderzaadjes
  • Zwarte Peper En Zout
Probeer ook eens...