Appetaart Van Oude Appelrassen
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeMeng in een kom de roomboter met de suiker, het ei en een halve theelepel zout. Zeef het bakmeel boven de kom en kneed tot een samenhangend deeg. Druk het deeg op de bodem en tegen de rand van de taartvorm. Laat het deeg minimaal dertig minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes. Beleg de bodem met de partjes appel en druk ze licht in het deeg. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten mooi bruin en gaar. Laat de appeltaart in de vorm afkoelen.
- 200 Gr Roomboter
- 100 Gr Suiker
- 1 Ei
- Halve Tl Zout
- 300 Gr Zelfrijzend Bakmeel
- 5 Appels Van ‘vergeten’ Rassen, Bijvoorbeeld Groninger Kroon, Lunterse Pippeling, Brabantsche Bellefleur, Sterappel En Rode Dijkmanszoet